Despre Baxi

Image

BAXI are peste 10 milioane de centrale termice produse in fabrica din Bassano del Grappa (Italia), începând din 1978, din care peste 1,8 milioane sunt centrale cu condensare. Vânzările anuale depășesc 287 milioane €.

BAXI, unul dintre liderii sectorului de încălzire din Europa, are o tradiție îndelungată în dezvoltarea și producerea centralelor termice și sistemelor de încălzire la cele mai înalte standarde tehnologice.

Istoria Baxi incepe in anul 1866 in Marea Britanie, cand matrițerul Richard Baxendale porneste propria afacere in Chorley , Lancashire si înființează turnătoria care va deveni ulterior Baxi UK. La acea data, Baxendale inventează un șemineu inovator cu cărbuni pe care îl vinde sub marca BAXI.

BAXI este astazi o companie activă în proiectarea și producerea sistemelor de încălzire de înaltă tehnologie și centrale termice, ce consideră că viitorul depinde de dezvoltarea constantă a produselor de ultimă generație.

In fabrica din Bassano del Grappa, Italia, lucreaza peste 700 angajați. Capacitatea maximă de producție este de 600.000 centrale /an. Este cea mai mare fabrică de centrale termice din Europa, suprafata totala a fabricii fiind de 100.000 mp, echivalenta cu 14 stadioane de fotbal.

Fabrica are 14 linii de productie specializate, dedicate pentru centrale murale, 1 linie de productie dedicata pentru centrale de pardoseala si 1 linie e productie dedicata pentru casetele de incalzire. Tot aici, la Bassano del Grappa se afla Centrul de excelență R&D pentru centrale murale al Grupului BDR Thermea.

Detalii

Al treilea grup european producător de soluții pentru încălzire și climatizare cu sediul în Apeldoorn – Olanda. BDR Thermea Group este proprietarul mai multor mărci cunoscute din domeniul încălzirii, printre care BAXI, De Dietrich, Remeha, Brötje, Chappée și Baymak. Grupul are o cifră de afaceri de circa 1.7 miliarde euro, peste 6.500 de angajați în Europa și operează în 102 țări la nivel global, ocupând poziții de top în numeroase piețe, printre care Italia, Marea Britanie, Franța, Spania, Olanda, Germania, Ungaria, Grecia, Ucraina și Rusia.

BDR Thermea in Romania

BDR Thermea Group a deschis în Aprilie 2018 o filială în București, având ca obiectiv dezvoltarea și susținerea mărcilor sale în Romania, o piață importantă și strategică în domeniul încălzirii. În România, vom pune accent pe promovarea imaginii mărcii BAXI în piață, oferirea de suport tehnic și consultanță specializată partenerilor comerciali și de service, școlarizarea permanentă a acestora, furnizarea de piese de schimb, precum și crearea unei rețele de service care să ofere servicii de cea mai bună calitate utilizatorilor produselor BAXI.

Baxi: Calitatea de top accesibilă tuturor